به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، کریم نجفی برزگر امروز، 25 اردیبهشت در اختتامیه هیجدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاههای پیام نور که در سالن امام علی (ع) ارومیه برگزار شد، بیان کرد: خروجی برنامههای قرآنی در دانشگاهها باید منجر به اصلاحات فرهنگی شود، اگر ناهنجاری اخلاقی، اجتماعی، نابسامانیهای خانوادگی و بزهکاری در جامعه وجود دارد نشانه عدم تحقق مطلوب اصلاحات فرهنگی است.
وی برگزاری مسابقات قرآنی را محور اصلی ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی دانست و گفت: برگزاری این مسابقات با حضور مدیران فرهنگی دانشگاههای پیام نور کشور فرصت مغتنمی فراهم کرد تا با همفکری و هم اندیشی از ظرفیتهای موجود در تحقق منویات فرهنگی و قرآنی مقام معظم رهبری در سالی که از سوی ایشان به نام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است، استفاده کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی پیام نور کشور افزود: نامگذاری امسال به نام سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی رسالت سنگینی بر عهده جامعه دانشگاهی کشور گذاشته است؛ چرا که اعتلای این دو رکن اصلی توسعه جامعه در مسیر دانشگاه تحقق مییابد.
برزگر ادامه داد: اگر چه دانشگاه با محدودیتهای اقتصادی روبرو است؛ اما نگاه ریاست دانشگاه پیام نور بر این است که در اجرای برنامههای فرهنگی و قرآنی با توجه به مسئولیت در برابر رشد فرهنگی جامعه هیچ محدودیتی برای دانشگاه وجود ندارد و این بیانگر نگاه والای دانشگاه پیام نور به فعالیتهای قرآنی است.
وی با ابزار خرسندی از برگزاری مرحله کشوری مسابقات قرآن و عترت دانشگاهیان پیام نور افزود: برگزاری این همایش قرآنی مصادف با سالروز ولادت حضرت علی (ع) که خود قرآن ناطق است، طلیعهای برای ورود به ماه مبارک رمضان در پرتو تزکیه و تهذیب نفس است.
معاون فرهنگی و اجتماعی پیام نور کشور در ادامه با اشاره به تحصیل یک میلیون دانشجو در دانشگاههای پیام نور سراسر کشور و همچنین فعالیت 250 هزار عضو هیئتعلمی در این دانشگاه گفت: بیش از 60 درصد شاغلان به تحصیل در این دانشگاه را بانوان تشکیل میدهند.
نجفی برزگر در همین رابطه به نقش مهم بانوان در اعتلای فرهنگی خانواده و جامعه اسلامی اشاره کرد و افزود: بانوان میتواند بازوان اصلی تحقق رویکردهای فرهنگی دانشگاه باشند و استفاده از این ظرفیت برای دانشگاه پیام نور یک فرصت تلقی میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور کشور در پایان با اشاره به مطالبات مراجع عظام تقلید مبنی بر توجه به ترویج مفاهیم قرآنی و تلاش برای جاری و ساری کردن مضامین آیات کلام وحی در متن زندگیهای اجتماعی و فردی گفت: باید توجه به توسعه و ارتقای کیفی فعالیتهای قرانی در اولویت قرار گیرد و در استانهای مختلف با توجه به مقتضیات استانها فعالیتهای متناسبی برای رشد فرهنگی استانها داشته باشیم.
لازم به ذکر است، ارومیه از روز 22 اردیبهشت به مدت سه روز میزبان هجدهمین دوره مسابقات سراسر قرآن و عترت دانشگاههای پیام نور کشور بود که در این دوره از رقابتها 550 متسابق در رشتههای حفظ، قرائت ترتیل و تحقیق، دعاخوانی و مداحی به مدت سه روز باهم رقابت کردند و در پایان91 نفر در بخش اساتید، کارکنان و دانشجویان از سوی هیئت داوران به عنوان نفرات برتر این دوره از رقابتها معرفی شدند.